Τουρκία: Ο ιατρικός τουρισμός σώζει την Τουρκία

 

Όπως όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζαμίλ θέλει να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί και να κάνει βόλτα με το πλοίο στον Βόσπορο. Ωστόσο αυτός ο 27χρονος Παλαιστίνιος είναι εκεί για έναν ακόμη λόγο: την εμφύτευση μαλλιών, 1.500 τριχών, συγκεκριμένα.
    Με 300 ειδικά κέντρα στην εμφύτευση μαλλιών, η Κωνσταντινούπολη έγινε βασικός κόμβος αυτής της βιομηχανίας των τριχών της κεφαλής που γνωρίζει πλήρη άνθηση, προσελκύοντας ενδιαφερόμενους απ' όλο τον κόσμο, κυρίως από τη Μέση Ανατολή.    
    Έμπειροι χειρουργοί, τεχνολογία αιχμής και λογικές τιμές: η προσφορά της τουρκικής πόλης ανέδειξε την Κωνσταντινούπολη σε Μέκκα όσων χάνουν τα μαλλιά τους, οι οποίοι επωφελούνται από την παραμονή τους για να κάνουν τουρισμό, υποστηρίζοντας έναν λίαν πληγέντα τομέα λόγω της ασταθούς κατάστασης ασφαλείας.
    "'Ηρθα και για εμφύτευση μαλλιών και για να κάνω τουρισμό", εξηγεί ο Τζαμίλ. "Η φήμη της Τουρκίας στις εμφυτεύσεις μαλλιών είναι εξαιρετική", δήλωσε μετά την χειρουργική του επέμβαση σε κλινική της Κωνσταντινούπολης.
    Ο Σαουδάραβας Φαϊσάλ έκανε και αυτός εμφύτευση μαλλιών στην Κωνσταντινούπολη όπου ένας από τους θείους του πήγε και χειρουργήθηκε πριν από αυτόν. "Αυτό που με έκανε να το αποφασίσω, ήταν η μεγάλη και γρήγορη τριχόπτωση που είχα. Άρχισα να αποκτώ φαλάκρα και τότε αποφάσισα να κάνω εμφύτευση μαλλιών σε μια κλινική της Κωνσταντινούπολης".
     Αν το πρωτοφανές κύμα επιθέσεων και η απόπειρα πραξικοπήματος κατέστρεψαν τον τουριστικό τομέα στην Τουρκία, η βιομηχανία μεταμόσχευσης μαλλιών δεν έχει πληγεί διόλου.
     Ο Τζαμίλ, φαρμακοποιός ο ίδιος, δήλωσε ότι δοκίμασε αρκετές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. "Σε αυτή την ηλικία, η απώλεια των μαλλιών έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνισή σου, γι αυτό προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα", τονίζει.
    "Οι άνδρες δεν έχουμε πολλά αξεσουάρ να επιδείξουμε. Συνήθως είναι τα αυτοκίνητά μας, τα ρολόγια μας, τα μαλλιά μας. Αν χάσεις τα μαλλιά σου, είναι σαν να σου αφαιρούν κάτι. Συνεπώς, αν υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσεις, τον ακολουθείς", δηλώνει ο Ταλίπ Ταστεμέλ, διευθυντής ενός από τα ειδικά κέντρα εμφύτευσης μαλλιών στην Κωνσταντινουπολη.
    
     ΑΓ


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana