Ο πρόεδρος της ΕΞΧ στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9

 

Έκκληση να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία απηύθυνε στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής. "Σε σχέση με τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016, παρατηρούμε αύξηση στις προκρατήσεις, η οποία πλήττεται όταν παρουσιάζονται εικόνες με τους δρόμους κλειστούς" υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".
Όπως είπε, ο δυνάμει επισκέπτης δεν γνωρίζει αν ο δρόμος κλείνει για μία ώρα ή αν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί. "Επίσης, είναι η εποχή που περιμένουμε να δουλέψουν τα χιονοδρομικά κέντρα και αυτή η κατάσταση αμαυρώνει την εικόνα της χώρας" πρόσθεσε.
Ο κ.Τάσιος τόνισε ακόμη ότι στις 15 Φεβρουαρίου οι φορείς του τουρισμού θα δώσουν το "παρών" ως Χαλκιδική και Ελλάδα σε αρκετές εκθέσεις σε χώρες των Βαλκανίων, από όπου οι τουρίστες έρχονται κατεξοχήν οδικώς. "Τι θα πούμε όταν βρεθούμε στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία ή τη Σερβία για παράδειγμα; Ελάτε στη χώρα μας, ενώ εμείς θα έχουμε κλείσει τους δρόμους;".
Πρόσθεσε ότι μπορεί πολλά αιτήματα των αγροτών να είναι δίκαια αλλά είναι μείζονος σημασίας να υπάρχει συνεργασία και να βρεθούν άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας. 
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΠΟΞ ανέφερε ότι  "η προστασία της καλής εικόνας και της ομαλότητας της χώρας πρέπει να είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας για όλους, κυβερνώντες, αρμόδιους, διαμαρτυρόμενους, καθώς και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η εικόνα αυτή δεν αντανακλάται μόνον στον ξενοδοχειακό κλάδο και στον τουρισμό, αλλά στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και ιδίως στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες καθώς και σε σειρά κλάδων, επαγγελμάτων και κατηγοριών εργαζόμενων που εξαρτώνται από την τουριστική δραστηριότητα".
Τη συνέντευξη πήρε η Νικόλ Καζαντζίδου 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana